5 vragen aan… Nick Tiebot

Wijhenaar Nick Tiebot (22) wist al vroeg dat hij trekker of kraanmachinist wilde worden. Bij Klink-Nijland kreeg hij op jonge leeftijd die kans:

“Ik kreeg direct een minikraan en shovel die ik mocht besturen, ga het maar doen”

 Je ben nog relatief jong. Hoe ben je begonnen bij Klink-Nijland?

“Ik wist al vrij jong dat ik machinist wilde worden. Ik heb bij SOMA in Harderwijk de opleiding gedaan tot kraanmachinist. Ik was toen bijna 18 en kon als stageloper beginnen. In die tijd heb ik overal rond gevraagd en ook bij Klink-Nijland. Ik kreeg van Herman (Nijland) – die bijna mijn buurman bleek te zijn – vrijwel direct een reactie terug. Na een kort gesprek kon ik beginnen met mijn stage. Ga het maar doen zei Herman Nijland tegen mij. Ik kreeg direct een machine en daar mocht ik mee naar Lelystad.“

“Toen kwam ik er achter dat ik veel dingen nog niet wist. Dan belde ik met Gerco of Sander (andere machinisten bij Klink-Nijland) en op een gegeven moment kun je steeds meer zelf“ Dat eerste half jaar beviel me erg goed. Daarna ben ik er gebleven en moest ik nog een keer stage lopen, ook was het toen coronatijd waardoor ik minder naar school kon en meer kon werken. Zo ben ik onder Richard (Uitvoerder regio Hengelo) gekomen. Toen kreeg ik direct een minikraan en shovel en dat beviel ook erg goed en daar zit ik nu alweer ruim 4 jaar.

Wat vind je mooi aan jouw werk?

De variatie in het werk. Dus de afwisseling tussen het machinewerk en het straatwerk. Wanneer ik op de machine zit, is het belangrijkst dat de jongens door kunnen. Ook vind ik het leuk om andere jonge jongens verder te helpen. We hebben nu bijvoorbeeld ook een vakantiewerker die ik begeleid. Die wil ook de opleiding bij de Soma gaan doen tot machinist grondwerk en dan geef ik hem weer de tips die ik vroeger zelf ook heb gekregen. “

“Verder vind ik de sfeer bij Klink-Nijland ook erg goed. Elke dag hebben we veel plezier met elkaar!” Verteld Nick met een grote glimlach. “We steken elkaar de gek aan. Soms is het hoe gekker hoe beter. En er is bijna nooit geen gezeur. We hebben niet zoveel te klagen hier bij Klink-Nijland”. “Dat alles met elkaar maakt het mooi!”

Heb jij ook hobby’s die je naast jouw werk doet?

“Ja, voetbal! Ik ben net een weekend weg geweest met de voetbal. Dat was in Leuven in België. Een studentenstad! Erg gezellig.

Je noemt vaak sfeer en gezelligheid, staat dat bij alles voorop?

“Het is niet onbelangrijk, maar het gaat mij ook wel om het voetbal. Ik ben rechtsback in het 3e elftal van Wijhe 92.” Dat is een vriendenteam op een redelijk niveau. Erg leuk, maar we zijn ook echt wel fanatiek met elkaar. Als verdediger schakel ik mijn mannetje uit. Als het moet op een harde manier”. We trainen één keer per week. Maar niet onbelangrijk: het is ook wel gezellig in de kantine daarna.”

Wat heb jij met muziek?

“Veel, in mijn vrije tijd ga ik graag naar feesten en festivals met vrienden. Bij ons in de buurt zijn er jongens die draaien met een geheime zender en daar gaan we dan met de kameraden graag naar toe. Maar ook de tentfeesten ga ik met mijn maten graag af.  En als we dat niet doen, dan zitten we samen in de keet waar vaak ook wel een piratenzender op staat.”

Ik hoor nu geen geheime zender klopt dat?

“Ja klopt, Ronnie houdt er niet zo van en is meer van de hardstyle. Die hardstyle vind ik ook wel mooi, maar dat vind niet iedereen hier leuk, dus houden we het maar bij Radio 538. Ik vind eigenlijk alles wel leuk. Ik ga ook zo’n 4x per jaar naar een hardstylefeest. Zoals Rebirth en Intens in Brabant. Maar ook op andere festivals zoals Zwarte Cross en Freshtival kom ik graag met mijn kameraden!